O UDRUZI
Udruga "Aria" Ugljan službeno je osnovana 15. studenog 2010. godine, a sjedište Udruge se nalazi centru mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, iznad Turističke zajednice mjesta Ugljan.
Kreativna udruga nastala je godinu dana ranije same službene potvrde idejom da se okupe žene, mladi, djeca i sve zainteresirane osobe sa područja mjesta Ugljan koje se žele kreativno izraziti putem radionica, te edukativnim sadržajima kojima bismo mogli poboljšati kvalitetu života na otoku. Želja udruge "Aria" je da surađuju s drugim udrugama koje promiču kreativnost djece kroz razne edukacijske radionice, rano učenje jezika, plesa i ritmike kao i očuvanje tradicije u samome mjestu.

Zbog prostorne odvojenosti Ugljana za aktivnosti u kojima mogu sudjelovati svi članovi Udruge "ARIA" bilo je potrebno naći adekvatan prostor i pokrenuti postupak službene registracije.
Općina Preko za potrebe udruge "Aria" odobrila korištenje prostorije bivše ambulante u zgradi u centru mjesta. U uređenje prostora Udruga "Aria" uložila je znatna sredstva jer je bio zapušten i derutan. Ovim putem udruga se zahvaljuje svima koji su pomogli u svoje slobodno vrijeme da prostor bude ovakav kakav je danas.

"Aria" u svom programu ima za ciljeve:
- poboljšanje kvalitete života djece u mjestu Ugljan
- poticanje razvoja kreativnosti mladih ljudi
- poticanje mladih na organizirano i smisleno korištenje slobodnog vremena
Naša udruga nema stalno zaposlenih a svi članovi koji sudjeluju u provođenju naših projekata i programa su volonteri.

Sve naše dosadašnje projekte financirali su sami članovi udruge,općina Preko,Turistička zajednica mjesta Ugljan, mještani Ugljana, obrtinici mjesta Ugljan.

Dosadašnji projekti:
LJETO 2009 - PREDSTAVA I ANIMACIJA ZA DJECU "KAPLJICA VODE"
LJETO 2009 - DJEČJE KARAOKE, VESELI VLAKIĆ
BOŽIĆ 2010 - BOŽIĆNA PREDSTAVA, MAĐIONIČAR, DOLAZAK DJEDA BOŽIĆNJAKA S PRIGODNIM POKLONIMA
MAŠKARE 2011 - DJEČJE MAŠKARE S NASTUPOM KLAUNA I PRIGODNOM ANIMACIJOM 17-20 SATI
MAŠKARE 2011 - MAŠKARE ZA ODRASLE UZ BEND LUNA, KUHANJE FAŽOLA 20:00 - 03:00 SATI

Važno je napomenuti kako su svi dosadašnji projekti Udruge primljeni sa oduševljenjem te poticanjem na daljnji rad što članovima daje daljnju motivaciju da nastavi sa djelovanjem

2011. Udruga Aria Ugljan | Design by Regoch | Hosted by Fer Projekt