DAN NARCISA

SVAKE GODINE TRADICIONALNO NA POČETKU PROLJEĆA ODRŽAVA SE „DAN NARCISA“.

DOMAĆIN OVOGODIŠNJE AKCIJE „DANA NARCISA“ ZA OTOK UGLJAN JE MJESTO UGLJAN (UDRUGA ĐIRAN I ARIA) DANA 23.OŽUJKA 2013.GODINE U 10:00

AKCIJOM PODIŽEMO SVIJEST NAŠIH SUGRAĐANKI I SUGRAĐANA O VAŽNOSTI PREVENCIJE I RANOG OTKRIVANJA RAKA DOJKI. PREMA STATISTIKAMA OD OVE BOLESTI U HRVATSKOJ GODIŠNJE UMIRE 900 ŽENA .

CILJ UDRUGE „EUROPA DONNA-ZADAR“ JE POMOĆI U SMANJIVANJU SMRTNOSTI OD RAKA DOJKE, TE UČINITI NAJVIŠE MOGUĆE KAKO BI SE OBOLJELE ŽENE IZLIJEČILE. SVOJIM DJELOVANJEM UPOZNAJEMO ŽENE SA BOLEŠĆU, A AKCIJOM „DAN NARCISA“ U KOJOJ SE PRIKUPLJAJU NOVČANA SREDSTVA POMAŽEMO PRI KUPNJI POTREBNE APARATURE ZA BRŽU DIJAGNOSTIKU I USPJEŠNO LIJEČENJE RAKA DOJKE.
PRIKUPLJENA SREDSTVA DONIRALA SU SE ZADARSKOJ OPĆOJ BOLNICI SLUŽBAMA RADIOLOGIJE I TRANSFUZIJE ZA TRANSFUZIOLOŠKU LEŽALJKU I VACORA UREĐAJ KOJI SLUŽI ZA BOLJU DIJAGNOSTIKU RAKA DOJKE.
U PRIKUPLJANJU SREDSTVA ENTUZIJAZMOM SU POMOGLE I UDRUGE ŽENA S OTOKA UGLJANA - IZ KUKLJICE, KALI, PREKA, LUKORANA, SUTOMIŠĆICE I UGLJANA, A SA OTOKA PAŠMANA ŽENE IZ ŽDRELCA.

POŠTOVANI MJEŠTANI UKLJUČITE SE IZNOVA U OVOGODIŠNJU AKCIJI „DAN NARCISA“ SVAKIM DANOM UBACUJUĆI JEDNU KUNU U PRIOGODNE KASICE I POMOGNIETE U AKCIJI ZA KUPNJU LINEARNOG AKCELERATORA ZA INTRAOPERATIVNU RADIOTERAPIJU TE UČINITE IZNOVA DOBRO DJELO DRUŠTVU I SREDINI U KOJOJ ŽIVITE!

2011. Udruga Aria Ugljan | Design by Regoch | Hosted by Fer Projekt